fbpx

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Θρίαμβος για Γιαμαγκούτσι και Άξελσεν! (vid)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Θρίαμβος για Γιαμαγκούτσι και Άξελσεν! (vid)

Στον “θρόνο” οι νέοι πρωταθλητές κόσμου σε όλες τις κατηγορίες.

Οι Ακάνε Γιαμαγκούτσι και Βίκτορ Άξελσεν ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της τελευταίας ημέρας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάντμιντον, που διεξήχθη στο Τόκιο. Ειδικά η Γιαμαγκούτσι ήταν αυτή που έστρεψε όλα τα φώτα πάνω της, αφού με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ξεσήκωσε όλους τους χιλιάδες συμπατριώτες της στις κερκίδες.

Στο μονό των γυναικών, η 25χρονη Γιαπωνέζα επικράτησε στον τελικό με 21-12, 10-21, 21-14 της Τσεν Γουφέι από την Κίνα, κατακτώντας έτσι το χρυσό για δεύτερη σερί χρονιά.

YouTube video

Στο μονό των ανδρών, ο Δανός Βίκτορ Άξελσεν απέδειξε την παντοδυναμία του αυτή την εποχή, κάνοντας δικό του το χρυσό με νίκη στον τελικό επί του Ταϊλανδού Κουνλαβούτ Βίτιντσαρν με 21-5, 21-16. Αυτή η επιτυχία ήρθε περίπου έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, πάλι στο Τόκιο. Σημειώνεται μάλιστα πως ο 28χρονος Άξελσεν μετράει πλέον 37 σερί ματς αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις.

YouTube video

Στο διπλό των ανδρών, το δίδυμο των Άαρον Τσία και Σοχ Γουόι Γικ από τη Μαλαισία ήταν αυτό που κυριάρχησε. Οι δυο τους, έναν χρόνο μετά το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές νικώντας στον μεγάλο τελικό το δίδυμο των Μοχαμάντ Αχσάν και Χέντρα Σετιαβάν με 21-19, 21-14.

Στο διπλό των γυναικών οι Τσεν Τσινγκτσέν και Τζία Γιφάν από την Κίνα πήραν το χρυσό για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -μετά τις επιτυχίες του 2017 και 2021-, νικώντας στον τελικό τις Νοτιοκορεάτισσες Κιμ Σο Γεόνγκ και Κονγκ Χι Γιόνγκ με 22-20, 21-14.

Τέλος, στο μεικτό διπλό η κορυφή του βάθρου είχε ξανά κινεζική παρουσία, με τους Ζενγκ Σιγουέι και Χουάνγκ Γατσιόνγκ να νικούν το ιαπωνικό δίδυμο των Γιούτα Γουατανάμπε και Αρίσα Χιγκασίνο με 21-13, 21-16. Αυτό ήταν το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τους δύο Κινέζους, έπειτα από τις επιτυχίες τους το 2018 και το 2019.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάντμιντον