fbpx

Singapore Open: Πρώτος τίτλος Super 500 για την Σίντου

Singapore Open: Πρώτος τίτλος Super 500 για την Σίντου

Τρίτος τίτλος στη χρονιά μετά το Σιέντ Μόντι Ιντερνάσιοναλ τον Ιανουάριο και το ελβετικό όπεν το Μάρτιο.

Η Πουσάρλα Βενκάτα Σίντου πήρε τον τίτλο στο όπεν Σιγκαπούρης, τον πρώτο της σε επίπεδο BWF Super 500 νικώντας στον τελικό την Κινέζα Ουάνγκ Ζι Γι. Η νούμερο επτά στην παγκόσμια κατάταξη χρειάστηκε 58 λεπτά για να κάνει δικό της τον τίτλο με σκορ 21-9, 11-21 και 21-15. Κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων, η Σίντου έφτασε τους τρεις τίτλους στη χρονιά, μετά το Σιέντ Μόντι Ιντερνάσιοναλ τον Ιανουάριο και το ελβετικό όπεν το Μάρτιο, αν κι εκείνες οι διοργανώσεις ήταν επιπέδου BWF Super 300.

 «Ευχαριστώ όλους τους θεατές εδώ που με στήριξαν πολύ», είπε μετά την κατάκτηση του τίτλου. «Είναι σπουδαίο να βρίσκομαι στην Σιγκαπούρη και να νικάω στον τελικό. Είναι ένας σημαντικός τίτλος για εμένα και με βοηθά να ανεβάσω το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο. Πλέον στρέφω την προσοχή μου στους Αγώνες Κοινοπολιτείας».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη της Ινδής επί της Κινέζας καθώς την είχε νικήσει και στο γύρο των 32 του αγγλικού όπεν νωρίτερα φέτος. Τελευταία φορά που η Ινδία είχε νικητή στο όπεν Σιγκαπούρης ήταν το 2017 με τον Σάι Πρανίθ ενώ τελευταία γυναίκα ήταν η Σάινα Νεχβάλ το 2010.

 Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Άντονι Σινισούκα Γκίντινγκ με τον Ινδονήσιο κάτοχο του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου να επικρατεί του Ιάπωνα Ναραόκα Κοντάι σε έναν πολύ αμφίρροπο τελικό. Νούμερο 4 ο Γκίντινγκ, έσωσε δύο γκέιμ πόιντ προτού πάρει το πρώτο με 23-21. Στο δεύτερο γκέιμ πήρε προβάδισμα με έξι διαδοχικούς πόντους και έφτασε στη νίκη με 21-17 παίρνοντας τον τίτλο που είναι και ο τέταρτος της καριέρας του στο BWF World Tour.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάντμιντον