fbpx

Γερεβάν 2023: Το Αζερμπαϊτζάν απέσυρε την αποστολή του ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Γερεβάν 2023: Το Αζερμπαϊτζάν απέσυρε την αποστολή του ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη μέρα αγώνων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της άρσης βαρών που διεξάγεται στο Γερεβάν της Αρμενίας αλλά το θέμα που πρωταγωνιστεί στις αθλητικές ειδήσεις σε όλη την Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με κιλά και κατηγορίες.

Ένας άνδρας έβαλε φωτιά στη σημαία του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, μία μεμονωμένη ενέργεια που όμως πυροδότησε τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο κρατών που πρόσφατα είχαν πολεμικές συρράξεις μετά την εισβολή στρατευμάτων των Αζέρων στο ενκλάβιο του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία άρσης βαρών έσπευσε να καταδικάσει τη συγκεκριμένη δράση όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Μία κοινή ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο του Αζερμπαϊτζάν και την Εθνική τους Ολυμπιακή επιτροπή έκανε λόγω για «πράξη βαρβαρότητας» και χαρακτήρισε την Αρμενία ως ακατάλληλη χώρα για να φιλοξενήσει μία διεθνή δοργάνωση όπως το ευρωπαικό πρωτάθλημα. Λόγω της «ατμόσφαιρας εθνικού μίσους και ρατσισμού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η ομοοσπονδία της γειτονικής χώρας αποφάσισε να αποσύρει την αζέρικη αποστολή από τη διοργάνωση.

Από την άλλη πλευρά η Αρμενία ανακοίνωσε πως το συμβάν ήταν μεμονωμένο και αντιμετωπίστηκε άμεσα και δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των αθλητών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών