fbpx

Παρίσι 2024: Παραμένει αβέβαιο το μέλλον Ρώσων και Λευκορώσων

Παρίσι 2024: Παραμένει αβέβαιο το μέλλον Ρώσων και Λευκορώσων

Οι αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία θα πρέπει να περιμένουν για να μάθουν αν μπορούν να διεκδικήσουν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

 Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος, η IWF, συζήτησε την κατάσταση στο Δυρράχιο της Αλβανίας ωστόσο θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος προτού ανακοινωθεί κάποια απόφαση. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, άφησε το ελεύθερο στις διεθνείς ομοσπονδίες να αποφασίσουν για την περίπτωση ατομικών ουδέτερων συμμετοχών από Ρωσία και Λευκορωσία.

Απουσιάζοντας από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της περασμένης χρονιάς αλλά και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του επόμενου μήνα στην Αρμενία, Ρωσία και Λευκορωσία θα πρέπει να αρχίσουν την προσπάθεια για την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Γκραν Πρι της Αβάνας, στην Κούβα τον Ιούνιο, αν έχουν το δικαίωμα.

 Στην περίπτωση που Ρωσία και Λευκορωσία αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής τότε θα μπορούν να πάρουν μέρος και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, το δεύτερο Γκραν Πρι στη Ντόχα του Κατάρ το Δεκέμβριο αλλά και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Φεβρουάριο του 2024 πριν το παγκόσμιο κύπελλο στην Ταϊλάνδη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών