fbpx

Παγκόσμιο: Τέσσερις «πρωτάρες» υποψήφιες για τη διοργάνωση του 2024

Παγκόσμιο: Τέσσερις «πρωτάρες» υποψήφιες για τη διοργάνωση του 2024

Μπαχρέιν, Βενεζουέλα, Αρμενία και Αλβανία θέλουν να διοργανώσουν για πρώτη τους φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών.

Στη λίστα των υποψήφιων χωρών βρίσκεται και το Περού το οποίο ωστόσο διαθέτει εμπειρία καθώς είχες φιλοξενήσει τη δράση το 1971 όταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα τότε είχε μόνο άνδρες ενώ στην κατηγορία των νέων το έχει διοργανώσει δύο φορές από το 2011.

 Η Αλβανία διοργάνωσε δύο φορές το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια ενώ σε περίπου δύο εβδομάδες αρχίζει το παγκόσμιο νέων, για πρώτη φορά στο Δυρράχιο. H πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Γιερεβάν, θα διοργανώσει το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τις 15 έως 23 Απριλίου, ένα τουρνουά που αποτελεί και προκριματικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

 Η Βενεζουέλα είχε φιλοξενήσει τους Παναμερικανικούς Αγώνες το 1983 και ένα από τα αθλήματα στο πρόγραμμα ήταν και αυτό της άρσης βαρών ενώ το Μπαχρέιν αποκόμισε θετικά σχόλια από αθλητές και παράγοντες τον περασμένο Οκτώβριο όταν κλήθηκε σε πολύ σύντομο διάστημα να προετοιμαστεί για τη διεξαγωγή του ασιατικού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών