fbpx

Ισόβιος αποκλεισμός για τον Μιχάιλο

Ισόβιος αποκλεισμός για τον Μιχάιλο

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος αποφάσισε να πάρει αυστηρότερα μέτρα πάνω στο θέμα του ντόπινγκ, κάτι που οδήγησε στον ισόβιο αποκλεισμό του Ουκρανού προπονητή Ματσόχα Μιχάιλο.

 Η αποβολή και μάλιστα ισόβια για έναν προπονητή ήταν κάτι ανήκουστο όταν η διεθνής ομοσπονδία άρχισε να κάνει μόνη της έρευνες για περιπτώσεις ντόπινγκ ωστόσο από την στιγμή που άρχισε να συνεργάζεται με το διεθνές πρακτορείο ελέγχων, το ITA, είναι η 3η φορά από τον Οκτώβριο του 2020 που ένας προπονητής απομακρύνεται από το χώρο.

 Ο Αιγύπτιος Χαλέντ Κοράνι τιμωρήθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια ενώ ο προπονητής της Ταϊλάνδης, ο Κινέζος Λιου Νινγκ, ήταν εκείνος που ακολούθησε τον περασμένο Μάιο. Τώρα, ο Ματσόχα Μιχάιλο είναι αυτός που αποβλήθηκε ισόβια για την εμπλοκή του στην περίπτωση του αθλητή του, του Ντμίτρο Τσούμακ, τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης και με πολλές διακρίσεις σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος στις κατηγορίες από τα 94 έως τα 109 κιλά.

 Ο 32χρονος Τσούμακ, έκτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, παραμένει προσωρινά εκτός δράσης καθώς φέρεται ότι επιτέθηκε σε ελεγκτές και προσπάθησε να δωροδοκήσει κάποια πρόσωπα το Μάιο του 2021.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών