fbpx

Νέα μέλη στην επιτροπή αθλητών της διεθνούς ομοσπονδίας

Νέα μέλη στην επιτροπή αθλητών της διεθνούς ομοσπονδίας

Κάτοχοι χρυσών και όχι μόνο Ολυμπιακών μεταλλίων αλλά και αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι μεταξύ των 10 εκλεγμένων προσώπων που θα αποτελέσουν μέλη της επιτροπής αθλητών στη διεθνή ομοσπονδία άρσης βαρών.

 Οι 10 αυτοί άνθρωποι μετρούν συνολικά 700.000 followers στο Instagram, κάτι που θα τους βοηθήσει να ενημερώνουν τους συναθλητές τους ενώ οι τρεις από αυτούς θα βρίσκονται και στο εκτελεστικό συμβούλιο της επιτροπής. Δικαίωμα ψήφου είχαν περισσότεροι από 500 αθλητές οι οποίοι αγωνίστηκαν πρόσφατα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Μπογκοτά της Κολομβίας και είχαν να επιλέξουν από μία λίστα 18 υποψηφίων.

 Τα νέα μέλη είναι η Χιντιλίν Ντίαζ από τις Φιλιππίνες που πήρε το χρυσό μετάλλιο στην Ιαπωνία, όπως και η Μοντ Τσαρόν από τον Καναδά και ο Μέσο Χασόνα (Φαρές Ελ-Μπαχ) από το Κατάρ. «Η μεγάλη μάχη αυτή την εποχή είναι να μείνουμε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και να συνεχίσουμε τη μάχη απέναντι στο ντόπινγκ», είπε η Τσαρόν που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη νέα κατηγορία βάρους που αγωνίστηκε, αυτή των 59 κιλών.

 «Η επιτροπή αθλητών θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντά μας όπως να ενημερώσει για την εμπειρία της Μπογκοτά. Το τουρνουά έγινε σε μεγάλο υψόμετρο και υπήρξαν προβλήματα πέρα από την έλλειψη ποιότητας στις υποδομές. Στο μέλλον, οι οργανωτικές επιτροπές θα πρέπει να έχουν κάποιο ελάχιστο επιτρεπόμενο επίπεδο για να διοργανώνουν τόσο σημαντικά γεγονότα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών