fbpx

Παγκόσμιο: Απών λόγω ντόπινγκ ο Ζακάριας Μπονά

Παγκόσμιο: Απών λόγω ντόπινγκ ο Ζακάριας Μπονά

Ο Ζακάριας Μπονά, κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο οποίος αποτελεί και μέλος της επιτροπής αθλητών στην παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος θα απουσιάσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

 Ο Μπονά από τη Δομινικανή Δημοκρατία είναι ένας από τους τέσσερις αθλητές που έχουν αποκλειστεί προσωρινά καθώς έχουν βρεθεί θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, λίγες ώρες προτού αρχίσει η δράση στην Μπογκοτά της Κολομβίας, μαζί με 2 αθλητές από την Ουκρανία και έναν από την Αίγυπτο.

 Παρά τη δυσάρεστη είδηση που έρχεται λίγο πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος που αποτελεί και τον πρώτο προκριματικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Τζαλούντ, παραμένει αισιόδοξος για την σωστή κατεύθυνση που έχει πάρει η άρση βαρών.

«Όσοι παρανομούν δεν θα μπορούν να γλιτώνουν», είπε. «Η IWF είναι αποφασισμένη να παρέχει ένα δίκαιο περιβάλλον για τους καθαρούς αθλητές. Είμαστε αποφασισμένοι στα μέτρα για τους ελέγχους που έχουμε πάρει, θέλουμε ένα καθαρό άθλημα και έχουμε επενδύσει 3 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος πάνω στον συγκεκριμένο σκοπό».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών