fbpx

Παγκόσμιο: Απών εξαιτίας τραυματισμού ο Μοταμέντι

Παγκόσμιο: Απών εξαιτίας τραυματισμού ο Μοταμέντι

Η μεγάλη ελπίδα του Ιράν για ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, ο Ρασούλ Μοταμέντι, δεν θα πάρει μέρος στη διοργάνωση που αποτελεί και προκριματικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εγχώριας διοργάνωσης.

 Ο Μοταμέντι ήταν ο μοναδικός για το Ιράν που πήρε τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 επικρατώντας στην κατηγορία των -102 κιλών και αναμενόταν να διεκδικήσει και το φετινό τίτλο στο τουρνουά που διεξάγεται τον επόμενο μήνα στη Μπογκοτά της Κολομβίας. Ο 24χρονος τραυματίστηκε προσπαθώντας να σηκώσει 177 κιλά στο αρασέ με την κριτική να είναι έντονη στον ομοσπονδιακό προπονητή Σαϊντ Αλιχοσεϊνί που ρίσκαρε ένα τόσο μεγάλο βάρος για τον αθλητή του λίγες εβδομάδες πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Με τον Μοταμέντι εκτός μάχης φαβορί για τον τίτλο στην συγκεκριμένη κατηγορία βάρους είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, ο Βούλγαρος Νταβίντ Φίσεροφ, ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Μέσο Χασόνα από το Κατάρ και ο Αρμένιος Σαμιέλ Γκασπαριάν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών