fbpx

Σοφία Γεωργοπούλου στο ApexSports.gr: «Μεγάλος στόχος να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024» (vid)

Σοφία Γεωργοπούλου στο ApexSports.gr: «Μεγάλος στόχος να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024» (vid)

Η πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, Σοφία Γεωργοπούλου, άνοιξε την καρδιά της στο ApexSports.gr και στην Μαρία Σκοπελίτου, μιλώντας για την ενασχόληση της με το άθλημα, για τους στόχους της και όχι μόνο.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται, μόλις έναν χρόνο, στην αγωνιστική δράση έχει ήδη πολλές διακρίσεις στο βιογραφικό της. Από αυτό μπορεί να διακρίνει κανείς, ότι είναι μια αθλήτρια που ήρθε για να μείνει και να χαρίσει στην ελληνική άρση βαρών πολλές συγκινήσεις και μετάλλια.

Συγκεκριμένα, η Γεωργοπούλου με το ξεκίνημα της, σε αγωνιστικό επίπεδο έχεις τις εξής διακρίσεις: 3η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2021 (195.), 16η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 (192κ.), 3η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών (αρασέ 94κ.), 2η στους Μεσογειακούς Αγώνες 2022 (αρασέ 94κ.), 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2022 (3 χάλκινα μετάλλια σε σύνολο 202κ.), Πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών και νέων γυναικών στο αρασέ 96κ. στα 59kg και Πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών στο επολέ ζετέ 112κ. και στο σύνολο 207κ. στην κατηγορία 59kg.

Όπως είπε στην κάμερα του ApexSports.gr, ξεκίνησε σε ηλικία 17 ετών, την άρση βαρών από ένα γυμναστήριο CrossFit, όπου όπως λέει… «πήγα τυχαία την ημέρα που είχε μάθημα άρσης βαρών, μέχρι τότε δεν ήξερα τίποτα για το άθλημα. Κάθισα στο μάθημα, μου άρεσε πάρα πολύ και από τότε κόλλησα».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε για τις εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, αλλά και τι χρειάζεται ένας αθλητής μεγάλου επιπέδου για να πετύχει, βάζοντας στην εξίσωση τη σημαντικότητα των αθλητικών ψυχολόγων.

Η συνέντευξη συνεχίστηκε, με την καθημερινή της ρουτίνα ως μέλος της Εθνικής ομάδας και τους κοντινούς, αλλά και μελλοντικούς της στόχους.

Μάλιστα, όπως είπε μεγάλος στόχος της είναι να βρεθεί στην Ολυμπιάδα: «Από εδώ και πέρα, ξεκινάει ένα ταξίδι για την Ολυμπιάδα του 2024 και για τα επόμενα δύο χρόνια θέλω πολύ να τα καταφέρω να βρεθώ εκεί».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών