fbpx

Προσπάθειες επανένταξης της Βόρειας Κορέας στους Ολυμπιακούς Προκριματικούς

Προσπάθειες επανένταξης της Βόρειας Κορέας στους Ολυμπιακούς Προκριματικούς

Τρόπους για να επανέλθει η Βόρειος Κορέα στις διοργανώσεις με προκριματικό χαρακτήρα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων αναζητεί η Διεθνής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF). Η Βόρειος Κορέας προσφάτως απέσυρε τη συμμετοχή της από τον πρώτο προκριματικό αγώνα που έγινε φέτος στην Κολομβία, κάτι που ενδέχεται να συναρτάται με τα νέα αυστηρότερα μέτρα αντιντόπινγκ που έχει λάβει η IWF.

Συγκεκριμένα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε πως θα υπάρχει πλήρης αποβολή από τις διοργανώσεις της για τις χώρες που δεν θα επιτρέπουν τους απολύτως ελεύθερους ελέγχους αντιντόπινγκ από τα αρμόδια όργανα.

Ωστόσο, η IWF δεν δύναται να αρκεστεί σε υποθέσεις και έτσι έχει ήδη αρχίσει να ανοίγει… διπλωματικές οδούς για τη συμμετοχή της Βορείου Κορέας στο Ασιατικό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών του 2023.

Η ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης αυτής είναι πως θα φιλοξενηθεί στη Νότιο Κορέα, αν και οι άνθρωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας θεωρούν πως αργά ή γρήγορα οι όποιες… αντιστάσεις θα καμφθούν και έτσι οι Βορειοκορεάτες αθλητές θα διεκδικήσουν παράλληλα και τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών