fbpx

Παρίσι 2024: Δύο πλατφόρμες στα προκριματικά σχεδιάζει η IWF

Παρίσι 2024: Δύο πλατφόρμες στα προκριματικά σχεδιάζει η IWF

Η τεράστια αύξηση στις δηλώσεις συμμετοχής για τα προκριματικά τουρνουά που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αναγκάζουν τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος να αυξήσει και τις πλατφόρμες της στις μεγάλες διοργανώσεις.

 Σχεδόν 1.300 αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή για τον πρώτο προκριματικό σταθμό που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Μπογκοτά της Κολομβίας το Δεκέμβριο. Αν και αυτός ο αριθμός αναμένεται να πέσει στους 800 όταν οι χώρες θα δηλώσουν τους αθλητές της προτίμησής τους, η πρόκληση παραμένει μεγάλη για τους διοργανωτές.

Ο Μοχάμεντ Τζαλούντ, ο πρόεδρος της IWF, επιθυμεί να υπάρχουν δύο πλατφόρμες στη Μπογκοτά καθώς πιστεύω ότι η άλλη λύση, μεγάλες σε διάρκεια ημέρες με τη δράση να αρχίζει από νωρίς το πρωί, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ασφάλεια και να επηρεάσει τα αποτελέσματα. Το σχέδιο είναι να υπάρχουν δύο πλατφόρμες σε κάθε προκριματικό τουρνουά ώστε να υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές από την επόμενη χρονιά. Το αν θα συμβεί αυτό στη Μπογκοτά θα εξαρτηθεί από την επάρκεια των υποδομών, την παροχή εξοπλισμού και τον τελικό αριθμό συμμετοχών.

Ο Τζαλούντ μάλιστα επικαλέστηκε την προσωρινή του εμπειρία από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003 στο Βανκούβερ του Καναδά, ένας σημαντικός προκριματικός σταθμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν οι εκατοντάδες συμμετοχές οδήγησαν σε ένα πρόγραμμα που κάποιες ημέρες άρχιζε στις έξι τα ξημερώματα και κρατούσε μέχρι αργά το βράδυ.

«Αν υπάρχουν τόσοι πολλοί αθλητές και μόνο μία πλατφόρμα τα αποτελέσματα μπορεί να επηρεαστούν. Επειδή το ζύγισμα των αθλητών είναι δύο ώρες προτού αρχίσει η δράση, οι αθλητές και οι παράγοντες δεν θα είναι σε καλή διάθεση, δεν θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και δεν θα είναι ξεκούραστοι αν αρχίζουν από νωρίς το πρωί».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών