fbpx

Ασιατικό: Έγραψε ιστορία η Ελχάμ Χοσεϊνί

Ασιατικό: Έγραψε ιστορία η Ελχάμ Χοσεϊνί

Η Σεγιεντέχ Ελχάμ Χοσεϊνί έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια Ασίας από το Ιράν με τη χώρα να απαγορεύει στις γυναίκες να σηκώνουν βάρη μέχρι το 2018. Η Χοσεϊνί έγραψε ιστορία στο ασιατικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Μπαχρέιν κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία των 81 κιλών.

 Μετά την πρώτη εμφάνιση για Ιρανή στην άρση βαρών, τέσσερα χρόνια πριν στο Αχβάζ, όταν για πρώτη φορά οι γυναίκες απόκτησαν το δικαίωμα να αγωνίζονται παράλληλα με τους άνδρες, στο πλαίσιο του Fair Cup, η πρόοδος δεν ήταν πάντα ομαλή. Άνδρες και γυναίκες έμεναν σε χωριστά συγκροτήματα, οι απολαβές που υποσχέθηκαν στις γυναίκες καθυστερούν και δύο από τα μέλη της ομάδας αναζήτησαν άσυλο στη Γερμανία νωρίτερα φέτος.

Με την ομοσπονδία άρσης βαρών του Ιράν να έχει πλέον νέο πρόεδρο, αν και μεταβατικό, τον Σατζάντ Ανουσιραβάνι, το πρόγραμμα των γυναικών δείχνει να σημειώνει εξέλιξη και οι φιλοδοξίες είναι μεγάλες καθώς ο επόμενος στόχος πλέον είναι μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

«Αυτή ήταν μία δυνατή διοργάνωση και η Σεγιεντέχ τα πήγε πολύ καλά», είπε ο Ιρανός παράγοντας. «Έχουμε ένα καλό πλάνο για τη γυναικεία άρση βαρών και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά και να κερδίσουμε ένα μετάλλιο. Έχουμε είκοσι γυναίκες στο προπονητικό μας καπ και η ομοσπονδία πιστεύει στην συνεχή προπόνηση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών