fbpx

Παρίσι 2024: Απούσα από τον πρώτο προκριματικό η Βόρεια Κορέα

Παρίσι 2024: Απούσα από τον πρώτο προκριματικό η Βόρεια Κορέα

Η άρση βαρών μπορεί να είναι με διαφορά το πιο επιτυχημένο άθλημα για τη Βόρεια Κορέα στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο οι αθλητές της χώρας δεν πήραν μέρος στο πρώτο προκριματικό τουρνουά και μπορεί να χάσουν το εισιτήριο για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση.

 Η διεθνής ομοσπονδία, η IWF, επιβεβαίωσε την απουσία της Βόρειας Κορέας από το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε μία εποχή που γίνονται πιο αυστηροί οι κανόνες περί ντόπινγκ. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα που αρχίζει σε δύο μήνες στη Μπογκοτά της Κολομβίας, αποτελεί τον πρώτο προκριματικό σταθμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

 Ο νέος κανονισμός περί ντόπινγκ αναφέρει ότι οι αθλητές πρέπει να ενημερώνουν τους ελεγκτές για το που βρίσκονται τρεις μήνες πριν την έναρξη μίας διοργάνωσης και όχι δύο όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Η συγκεκριμένη αλλαγή σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο καλεντάρι των διοργανώσεων σημαίνει ότι οι αθλητές ουσιαστικά δεν έχουν τον τρόπο να αποφύγουν τους ελέγχους, κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν, ουσιαστικά ενημερώνοντας που βρίσκονται σε όλη την περίοδο των προκριματικών που άρχισε τον περασμένο Αύγουστο και ολοκληρώνεται στις 29 Απριλίου του 2024.

 Η Βόρεια Κορέα απουσίασε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 εξαιτίας της απόφασης της χώρας να επιβάλει απαγόρευση μετακινήσεων στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών