fbpx

Με νέο όνομα και χώρα θέλει να επιστρέψει η Κόχα

Με νέο όνομα και χώρα θέλει να επιστρέψει η Κόχα

 Η Ρεμπέκα Κόχα, παγκόσμια πρωταθλήτρια σε επίπεδο νεανίδων και πολλές φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης όταν αγωνιζόταν με τη Λετονία, ελπίζει να επιστρέψει στο άθλημα που άφησε το 2020.

 Με νέο όνομα, Ρεμπέκα Σαλσαμπίλ Ιμπραχίμ, η ίδια είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από τη δράση πριν 26 μήνες μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Από τότε παντρεύτηκε τον Μοάαζ Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, αθλητή της δισκοβολίας από το Κατάρ που επίσης είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των νέων, ενώ ασπάστηκε το Ισλάμ.

 Η Σαλσαμπί Ιμπραχίμ γέννησε κόρη πριν τέσσερις μήνες και πλέον αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσει να βρει ξανά τη φυσική της κατάσταση και να επιστρέψει στη δράση. Η ίδια θα αγωνίζεται για το Κατάρ, όπου ζει πλέον, αν και το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που αρχίζει στην Κολομβία σε κάτι λιγότερο από δύο μήνες έρχεται αρκετά γρήγορα με το Qatar Cup του Ιανουαρίου να φαντάζει ως πιο πιθανός στόχος.

 «Έχω οικογένεια τώρα, έχω την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα ότι η προπόνησή μου θα πάει καλά και θα καταφέρω να βρεθώ ξανά σε καλή κατάσταση», είπε. «Ναι, είναι μία πρόκληση να έχω ένα μωρό και να προπονούμαι αλλά σκέφτομαι την άρση βαρών και αυτή είναι μία πρόσφατη απόφαση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών