fbpx

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Χρυσά μετάλλια για τη Μαλαισία (vid)

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Χρυσά μετάλλια για τη Μαλαισία (vid)

Νικητής στα 55 κιλά άρσης βαρών ο Μπιν Κασντάν Μοχάμαντ Ανίκ.

Ο 20χρονος Μπιν Κασντάν Μοχάμαντ Ανίκ συνεχίζει τις επιτυχίες στην άρση βαρών καθώς επικράτησε στην κατηγορία των 55 κιλών στην άρση βαρών των Αγώνων Κοινοπολιτείας του Ινδού Σανκέτ Μαχαντέβ Σαργκάρ και του Ντιλάνκα Ισούρου Κουμάρα Γιοντάγκε από την Σρι Λάνκα που πήραν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

 Ο αθλητής από τη Μαλαισία είχε πάρει τον τίτλο στην ίδια κατηγορία βάρους και στη διοργάνωση της περασμένης χρονιάς ενώ ακολούθησε η επιτυχία του συμπατριώτη του, Αζνίλ Μπιντίν στην κατηγορία των 61 κιλών. Ο 20χρονος Ανίκ επικράτησε με διαφορά ενός κιλού του Σαργκάρ, ο οποίος ήταν πρωτοπόρος μετά το αρασέ αλλά τραυματίστηκε στο επολέ ζετέ με αποτέλεσμα να αρκεστεί στο αργυρό μετάλλιο που ήταν και το πρώτο για τη χώρα του, την Ινδία. Ο Ανίκ σήκωσε 142 κιλά με τη δεύτερη προσπάθεια. Επόμενοι στόχοι του πλέον είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται αργότερα φέτος και φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024.

 Ο Μπιντίν από την πλευρά του εμφανίστηκε επίσης ως κάτοχος του τίτλου στην κατηγορία του και σημείωσε τρία ρεκόρ διοργάνωσης, στο σύνολο με 285 κιλά, στο αρασέ με 127 και στο επολέ ζετέ με 158. Ο 28χρονος νίκησε τον Μορέα Μπάρου από την Παπούα Νέα Γουϊνέα που είχε πάρει το αργυρό και στο Γκολντ Κόουστ το 2018 και τον Ινδό Γκουρουράτζα Γκουρουράτζα.

 Η Ινδή κάτοχος του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου Τσάνου Σαϊχόμ Μιραμπάι πήρε τη νίκη όπως και στο Γκολντ Κόουστ τέσσερα χρόνια πριν στην κατηγορία των 49 κιλών. Δεύτερη η Μαρί Χανίτρα Ροϊλια από τον Μαυρίκιο και τρίτη η Χάνα Καμίνσκι από τον Καναδά. Στην κατηγορία των 55 κιλών των γυναικών η Αντιτζάτ Αντενίκε Ολαρινόγιε από τη Νιγηρία πήρε το χρυσό μετάλλιο, μπροστά από την Ινδή Μπιντιαράνι Ντέβι Σοροχαϊμπάμ και την Αγγλίδα Φράερ Μόροου.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών