fbpx

Δραματικές αρχαιρεσίες στα Τίρανα (25/6)

Δραματικές αρχαιρεσίες στα Τίρανα (25/6)

Ο Ιρακινός Μοχάμεντ Τζαλούντ είναι ο νέος πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας.

Σε μία εκλογική διαδικασία που καθυστέρησε πάνω από ένα έτος, η ένταση έφτασε ψηλά όταν οι εννέα από τους έντεκα υποψηφίους αποσύρθηκαν λίγο προτού αρχίσει η ψηφοφορία. Ο Γιουσέφ Αλ-Μάνα από το Κατάρ διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι και ο Ιρακινός Μοχάμεντ Τζαλούντ είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του όταν οι δύο τους κάθισαν μαζί πριν την ψηφοφορία, μία εξέλιξη που θα άφηνε τον Καταριανό ως τον μοναδικό υποψήφιο.

 Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι ο Τζαλούντ μπορούσε να λάβει μέρος επειδή δεν ήταν σίγουροι αν όντως είχε αποσύρει την συμμετοχή του ή όχι, κάτι που ανάγκασε τον Αλ-Μάνα να πει ότι αποσύρεται εκείνος για να «ικανοποιήσει όλες τις πλευρές», όπως είπε. Με αυτό τον τρόπο ο Τζαλούντ αναδείχθηκε πρόεδρος άνευ ψηφοφορίας.

 Ο Τζαλούντ είναι εδώ και χρόνια μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας και είχε τη θέση του γενικού γραμματέα μέχρι πριν από λίγες ημέρες και ήταν σε στενή συνεργασία με τον Αλ-Μάνα στην ασιατική ομοσπονδία άρσης βαρών. Ο Ιρακινός από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Καταριανό που αποσύρθηκε και τον αποκάλεσε καλό φίλο. Μεταξύ εκείνων που αποσύρθηκαν από τη διαδικασία ήταν ο Ρώσος Μαξίμ Αγκαπιτόφ με το CAS να αποφασίζει ότι είχε το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα. Την ίδια κίνηση έκανε και η Ούρσουλα Παπαντρέα από τις ΗΠΑ που ήταν μεταβατική πρόεδρος για ένα σύντομο διάστημα το 2020 μέχρι που εκδιώχθηκε από το συμβούλιο το οποίο πίεζε για μεταρρυθμίσεις σε ότι αφορά την καταπολέμηση του ντόπινγκ και τον τρόπο διοίκησης. Την απόφαση να μην θέσει υποψηφιότητα είχε πάρει ο μεταβατικός και προσωρινός μέχρι τώρα πρόεδρος, ο βρετανός Μάικλ Ιράνι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών