fbpx

Συνεχίζει το κυνήγι μεταλλίων ο Ιραβάν

Συνεχίζει το κυνήγι μεταλλίων ο Ιραβάν

Μετά τον έκτο τίτλο στους αγώνες Νοτιοανατολικής Ασίας ο κάτοχος τεσσάρων Ολυμπιακών μεταλλίων έχει επόμενο στόχο το Παρίσι το 2024.

Ο Ινδονήσιος Έκο Γιούλι Ιραβάν είναι από τους πιο επιτυχημένους αθλητές της άρσης βαρών στην Ινδονησία και από τότε που άρχισε η καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία, το 2006, δεν σταμάτησε να γνωρίζει επιτυχίες. Τα εντυπωσιακά επιτεύγματά του περιλαμβάνουν τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, δύο αργυρά και ισάριθμα χάλκινα και έναν παγκόσμιο τίτλο το 2018. Αυτά τα τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια άρχισαν να έρχονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Τελευταία επιτυχία στην 31η διοργάνωση των αγώνων Νοτιοανατολικής Ασίας στο Ανόι του Βιετνάμ. Ο ίδιος πήρε τον έκτο τίτλο του στη διοργάνωση που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια παίρνοντας το χρυσό στα 61 κιλά. Ο 32χρονος σήκωσε συνολικά 290 κιλά με τον Αζνίλ Μπιντίν Μουχάμαντ από τη Μαλαισία να παίρνει το αργυρό και τον Ενγκότς Τρουνγκ Ενγκουγιέν από το Βιετνάμ να ακολουθεί με το χάλκινο μετάλλιο.

 Κάτοχος του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο είναι πλέον έτοιμος να κλείσει την καριέρα του στο Παρίσι το 2024. «Θέλω να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την Ινδονησία», είπε. «Στόχος μου ήταν πάντα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Δεν έχω εκπληρώσει ακόμα τον στόχο μου αλλά όπως είπα οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες ίσως να είναι οι τελευταίοι μου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών