fbpx

Ιστορική στιγμή για τον Ελμπάχ

Ιστορική στιγμή για τον Ελμπάχ

Ο πρώτος κάτοχος χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου από το Κατάρ θα αγωνιστεί στους δρόμους της Λωζάνης.

Ο Φαρές Ελμπάχ θα είναι από τους μεγάλους πόλους έλξης στην πρώτη διοργάνωση άρσης βαρών στο δρόμο που θα διεξαχθεί στη Λωζάνη της Ελβετίας. Ο γεννημένος στην Αίγυπτο αθλητής έγινε ο πρώτος από το Κατάρ που πήρε Ολυμπιακό τίτλο το περασμένο καλοκαίρι στο Τόκιο με τη νίκη στην κατηγορία των -96 κιλών, μία ημέρα προτού ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ μοιραστεί την πρώτη θέση με τον Ιταλό Τζιανμάρκο Τάμπερι στο ύψος.

 Εκτός από τον 23χρονο παρούσα θα είναι και η Γιαζμίν Στίβενς από τη Μάλτα ως πρέσβειρα του μικτού ομαδικού που θα διεξαχθεί στο Κουαρτιέ Ντι Φλον στην Ολυμπιακή πρωτεύουσα. Ο Ελμπάχ θα αντιμετωπίσει τον άνθρωπο που τον νίκησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου Δεκεμβρίου στην Τασκένδη, τον Κολομβιανό Λέσμαν Παρέδες, ο οποίος πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στο αρασέ με 187 κιλά στην πορεία του προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

 Ο Κολομβιανός αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία -102 κιλών στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα πριν 12 μήνες και θα πάρει μέρος με τη διεθνή ομάδα μαζί με τον Βρετανό Φρερ Μόροου. Παρέδες, Ελμπάχ και Στίβενς πρόσφατα χρίστηκαν πρέσβεις των αθλητών από την IWF μαζί με την κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, την Χιντιλίν Ντίαζ από τις Φιλιππίνες η οποία δεν θα πάρει μέρος στη Λωζάνη. Εκτός από την οικοδέσποινα Ελβετία, εθνικές ομάδες θα έχουν Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία και Γερμανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών