fbpx

Η ιστορία της Άρσης Βαρών: Από το 1976 έως το 1979

Η ιστορία της Άρσης Βαρών: Από το 1976 έως το 1979

Από το 1976 έως το 1979, το άθλημα της Άρσης Βαρών βίωσε μεγάλες επιτυχίες, με ομάδες που έως τότε δεν ήταν στο προσκήνιο, όπως η ΧΑΝΘ, να βγαίνουν μπροστά με μεγάλες επιδόσεις, τόσο εντός συνόρων, όσο και εκτός.

1976

Το 1976 η άρση βαρών μπορούμε να πούμε πως ήταν το άθλημα που «έσωσε την παρτίδα» για την Ελλάδα, καθώς ήταν η μοναδική διάκριση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Νίκος Ηλιάδης της ΧΑΝΘ πήρε την τρίτη θέση, ενώ αναδείχτηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ. Διάκριση που την είχε έως τότε ο Χρήστος Ιακώβου το 1975. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ανατολικού Βερολίνου, ο Ιακώβου σημείωσε τέταρτη επίδοση στην κατηγορία των 90 κιλών, ενώ στο σύνολο κατετάγη έκτος, η οποία ήταν και η καλύτερη ελληνική επίδοση σε εκείνη τη διοργάνωση.

1977

Το 1977 μπορεί να χαρακτηριστεί ως «χρυσή χρονιά» για την Άρση Βαρών. Στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Εφήβων που έγινε στη Σόφια, ο Κατσαϊδώνης κατετάγη τρίτος στην Ευρώπη και πέμπτος στον κόσμο, ενώ ο Σιζόπουλος πήρε την τέταρτη θέση στην Ευρώπη και την πέμπτη στον κόσμο. Στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό της Στουτγκάρδης, ο Ηλιάδης πήρε την τέταρτη θέση την Ευρώπη λόγω διαφοράς σωματικού βάρους από τον τρίτο. Ο Ιακώβου ήταν πέμπτος στο αρασέ στην Ευρώπη και έκτος στον κόσμο αλλά ακυρώθηκε στο ζετέ. Όσον αφορά τον Κατσαϊδώνη, πήρε την έβδομη θέση στον Ευρώπη και την δωδέκατη στον κόσμο.

1978

Το 1978 οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων έλαβαν χώρα στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω σεισμών που έπληξαν τη συμπρωτεύουσα. Η Ελλάδα πήρε την όγδοη θέση στην Ευρώπη και την εικοστή στον κόσμο, με τον Ηλιάδη να ξεχωρίζει, παίρνοντας την έκτη θέση στην Ευρώπη και στον κόσμο, ενώ στο ζετέ πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

1979

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1979 έγινε στη Θεσσαλονίκη. Ο Ζαρζαβατσίδης πήρε την όγδοη θέση στα υπερβαρέα, πραγματοποιώντας την καλύτερη ελληνική εμφάνιση. Λεσπουρίδης και Παναγιωτόπουλος κατέλαβαν την 11η θέση, ενώ ο Σιδηρόπουλος τη 16η και ο Αποστολάκης την 17η. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας, ο Ιακώβου ήταν πέμπτος στο ζετέ και στο σύνολο, ενώ στο αρασέ βγήκε στην έκτη θέση. Ο Κατσαϊδώνης πήρε την έβδομη θέση, ο Σιδηρόπουλος ήταν όγδοος και ο Ζαεζαβατσίδης ένατος. Στους Μεσογειακούς του Σπλιτ ο Κατσαϊδώνης και ο Ιακώβου πήραν την πρώτη θέση, ενώ ο Λεσπουρίδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Άρση Βαρών