fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο – Σεούλ: Ασταμάτητη με παγκόσμιο ρεκόρ η Μίροσλαβ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο – Σεούλ: Ασταμάτητη με παγκόσμιο ρεκόρ η Μίροσλαβ (vid)

Η Πολωνή Αλεξάντρα Μίροσλαβ πήρε τη νίκη στην Σεούλ της Νότιας Κορέας με επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Στο αγώνισμα της ταχύτητας και στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου αγωνιστικής αναρρίχησης η Πολωνή βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε στην κατοχή της κατά τη διάρκεια των προκριματικών με επίδοση 6,25 δευτερολέπτων.

 Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ το είχε σημειώσει κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στο Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ ενώ ενδιάμεσα είχε βελτιώσει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, ωστόσο αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του εθνικού πρωταθλήματος Πολωνίας με αποτέλεσμα να μην επικυρώνεται από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Η Μίροσλαβ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση από τα προκριματικά καθώς κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 6,53 δευτερολέπτων που είχε σημειώσει το Μάιο του 2022 με χρόνο 6,46 ενώ στην συνέχεια ολοκλήρωσε σε 6.37. Η ίδια, η μία από τις τρεις Πολωνές που βρέθηκαν στην τελική τετράδα, είχε την ικανότητα να κατεβάσει την απόλυτη επίδοση στα ημιτελικά στο 6,35 προτού σταματήσει το χρονόμετρο στο 6,25 στον τελικό απέναντι στην συμπατριώτισσά της Νατάλια Καλούτσκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική