fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρεμιέρα με νίκη για τη Ράμπουτου (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πρεμιέρα με νίκη για τη Ράμπουτου (vid)

Η Αμερικανίδα Μπρουκ Ράμπουτου πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα της σεζόν για το παγκόσμιο κύπελλο στο Χατσιόζι της Ιαπωνίας.

 Κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στη γενική βαθμολογία της περασμένης σεζόν η Ράμπουτου ήταν κυρίαρχη στον τελικό μετά τη 2η θέση στα προκριματικά με 5 κορυφές και ισάριθμες ζώνες πίσω από την κάτοχο του αργυρού Ολυμπιακού μεταλλίου, τη Γιαπωνέζα Μίχο Νονάκα.

 Η ίδια ήταν 3η στα ημιτελικά με 2 κορυφές και τέσσερις ζώνες στο αγώνισμα του boulder και είχε τρεις κορυφές και τέσσερις ζώνες στον τελικό. Η Γερμανίδα Χάνα Μόιλ ήταν η μοναδική άλλη που είχε μία κορυφή και μαζί με τις τρεις ζώνες πήρε τη 2η θέση ενώ μπροστά στο κοινό της χώρας της η Άνον Ματσουφούτζι πήρε την 3η θέση με τρεις ζώνες.

 Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι η Ράμπουτου πήρε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του boulder σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου ενώ η δύο φορές κάτοχος του τίτλου στη γενική του αγωνίσματος, η Αμερικανίδα Νάταλι Γκρόσμαν, δεν μπόρεσε να περάσει από τα ημιτελικά ενώ η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, η Σλοβένα Γιάνια Γκάρνμπρετ, απουσίασε εξαιτίας τραυματισμού.

 Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, η Σεούλ, αποτελεί τον επόμενο σταθμό με τα αγωνίσματα boulder και speed από τις 28 έως τις 30 Απριλίου.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική