fbpx

Σε μεγάλες αλλαγές προχωρά η διεθνής ομοσπονδία

Σε μεγάλες αλλαγές προχωρά η διεθνής ομοσπονδία

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος, η IFSC, αποφάσισε μία σειρά αλλαγών κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Μεταξύ των πολλών που αποφασίστηκαν, η διεθνής ομοσπονδία θα δημιουργήσει ξεχωριστό εμπορικό τμήμα για τις διοργανώσεις που έχει υπό την επίβλεψή της ενώ το ελάχιστο ηλικιακό όριο αυξάνεται στα 17 έτη από το 2025.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2025 θα είναι το πρώτο που θα εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός για τα ηλικιακά όρια, ένα τουρνουά που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, την Σεούλ.

Επόμενος στόχος είναι η προσθήκη του αθλήματος και στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων με ορίζοντα τη διοργάνωση του Λος Άντζελες το 2028. Με ποσοστό 71% από τα 46 μέλη εγκρίθηκε και η εξαίρεση για τον νυν πρόεδρο, τον Μάρκο Σκολάρις, να διεκδικήσει και νέα προεδρική θητεία το 2025 έχοντας αναλάβει τη θέση το 2009, μόλις 2 χρόνια μετά τη δημιουργία της ομοσπονδίας.

Η συνεδρίαση του 2024 θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο, ενώ εκείνη του 2025 θα διεξαχθεί στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική