fbpx

Μεγάλες μορφές: Λιν Χιλ

Μεγάλες μορφές: Λιν Χιλ

Γεννημένη το μακρινό 1961 στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Λιν Χιλ κατάφερε από μικρή ηλικία όχι απλά να μπει στον κόσμο της αναρρίχησης… με θόρυβο, αλλά και να αφήσει πίσω της μία κληρονομιά που την κατατάσσει ανάμεσα στις μεγαλύτερες μορφές του σπορ.

Αν και σε παιδική ηλικία καταπιάστηκε με την ενόργανη γυμναστική, η φυσική της δύναμη την έστρεψε σε άλλα μονοπάτια και σύντομα την κέρδισε η αναρρίχηση. Στα τέλη της εφηβείας της -που ήταν παράλληλα και τα τέλη της δεκαετίας του 80’-, η Λιν μετρούσε ήδη δεκάδες διεθνείς διακρίσεις και τίτλους, οι οποίοι αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο ως το 1992, χρονιά στην οποία αποσύρθηκε.

Σε αυτό το διάστημα που ήταν και το αποκορύφωμα της καριέρας της κατέκτησε πέντε φορές χρυσό μετάλλιο στο Rock Master, ενώ τα συνολικά της τρόπαια σε διεθνείς διοργανώσεις ξεπέρασαν τα 30. Παράλληλα, έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που ανεβαίνει βράχους με κλίσεις 7b, 7b+, 7c, 7c+, 8b+.

Το 1992 η Λιν ουσιαστικά τερμάτισε την αγωνιστική της καριέρα, δίνοντας πια βαρύτητα αποκλειστικά στην παραδοσιακή αναρρίχηση. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να την έβγαλε από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο παραμένει μέχρι σήμερα ως μία από τις πιο επιβλητικές μορφές που ανέδειξε ποτέ το σπορ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική