fbpx

Μεγάλες μορφές: Κρις Σάρμα

Μεγάλες μορφές: Κρις Σάρμα

Εάν στον Βόλφγκανγκ Γκίλιχ μπορεί κανείς να αποδώσει τον τίτλο του πρώτου “Βασιλιά της Αναρρίχησης”, τότε ο Κρις Σάρμα παίρνει επάξια εκείνον του “Πρίγκιπα Διαδόχου”. Ο Αμερικανός Σάρμα γεννήθηκε το 1981 στη Σάντα Κρους της Καλιφόρνιας και περίπου 20 χρόνια αργότερα κατάφερε να στρέψει για τα καλά όλα τα βλέμματα επάνω του.

Αν και από την εφηβεία του θεωρούταν ένα γιγαντιαίο ταλέντο, παίρνοντας μάλιστα το χρυσό μετάλλιο στο Lead στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 1995, ο Σάρμα απέκτησε την καθολική αποδοχή το 2001, ανεβαίνοντας σε βράχο με κλίση 8c+. Η συνέχεια ήταν ακόμη εντυπωσιακότερη, όντας ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που σκαρφαλώνει σε κλίση 9a+ και 9b, ενώ έγινε και ο δεύτερος άνθρωπος που ανεβαίνει σε κλίση 9b+.

Ουσιαστικά, η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα βρήκε τον Σάρμα να αποτελεί την πιο καθολικά αναγνωρίσιμη μορφή ως ο κορυφαίος της αναρρίχησης, δημιουργώντας έτσι μία ειδική θέση για το όνομά του στην ιστορία του σπορ. Σήμερα, παρόλο που έχει μπει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του, ο Κρις Σάρμα παραμένει εξαιρετικά αναγνωρίσιμος, έχοντας συμμετοχές σε φιλμ και βίντεο που έχουν ως αντικείμενο την αναρρίχηση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική