fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νικητής στην ταχύτητα ο Ασπάρ (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νικητής στην ταχύτητα ο Ασπάρ (vid)

Ο τελευταίος αγώνας στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου αθλητικής αναρρίχησης στην ταχύτητα ολοκληρώθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας με νικητή τον Ασπάρ Ασπάρ. Ο 30χρονος Ινδονήσιος πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη νίκη του τον Οκτώβριο του 2018 στο Βουτζιάνγκ της Κίνας καθώς επικράτησε του συμπατριώτη του, του Κιρομάλ Κατίμπιν, με 5,39 δευτερόλεπτα στον τελικό.

Έχοντας πάρει την  wild card για τον εναρκτήριο γύρο ο Κατίμπιν νίκησε τον καλό του φίλο του συμπατριώτη, Βέντρικ Λεονάρντο για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου στον πρώτο γύρο, με τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ να χάνει στο μεγάλο τελικό από τον Ασπάρ ενώ στο μικρό τελικό, που ήταν κινεζική υπόθεση ο Κάο Λόνγκ πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου νικώντας τον Λονγκ Τζινμπάο.

Παρά το γεγονός ότι ο Λεονάρντο δεν μπόρεσε να πάρει μετάλλιο μπροστά στο κοινό της χώρας του, πήρε τον τίτλο στο παγκόσμιο κύπελλο με 4.455 βαθμούς, με δεύτερο τον Κατίμπιν που συγκέντρωσε 4.080 και τρίτο τον Λονγκ με 3.105.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική