fbpx

Παγκόσμιο: Πρώτη νίκη καριέρας για τον Πότοτσαρ στο λιντ (vid)

Παγκόσμιο: Πρώτη νίκη καριέρας για τον Πότοτσαρ στο λιντ (vid)

Για πρώτη φορά η Σλοβενία διοργάνωσε αγώνα για το παγκόσμιο κύπελλο αθλητικής αναρρίχησης και ο ντόπιος Λούκα Πότοτσαρ δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο μέρος από το Κόπερ για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη καριέρας σε αυτό το επίπεδο.

Ο 20χρονος μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του κατάφερε να πάρει τη νίκη στο αγώνισμα του λιντ με επίδοση 30+, λίγες κινήσεις δηλαδή μακριά από την κορυφή. Την ίδια επίδοση είχε και ο Ελβετός Σάσα Λέμαν, ο οποίος πήρε τη δεύτερη θέση όμως καθώς είχε χαμηλότερη επίδοση στον ημιτελικό. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Γιάνικ Φλόχε από τη Γερμανία προσθέτοντας  το χάλκινο μετάλλιο μετά το χρυσό που είχε πάρει στο μπόλντερ νωρίτερα στην σεζόν στο Μπρίξεν της Ιταλίας.

Στην τέταρτη θέση ο Ιάπωνας Γιουρικούσα Άο και ακολούθησε ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Αλμπέρτο Χινές Λόπεθ από την Ισπανία. Στην πρώτη οκτάδα βρέθηκαν άλλοι τρεις Ιάπωνες, οι Ταϊσέι Χόμα, Γιοσιγιούκι Ογκάτα και Σατόνε Γιοσίντα, στην έκτη, έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική