fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο: Νέα διπλή επιτυχία για την Κίνα (vid)

Παγκόσμιο κύπελλο: Νέα διπλή επιτυχία για την Κίνα (vid)

Όπως στο Βίλαρς της Ελβετίας έτσι και στο Σαμονί της Γαλλίας η Κίνα επικράτησε σε ταχύτητα ανδρών και γυναικών.

Με φόντο το θεαματικό τοπίο του Μον Μπλαν στο Σαμονί της Γαλλίας η Κίνα πήρε τη νίκη στην ταχύτητα ανδρών και γυναικών στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου αθλητικής αναρρίχησης με την Ντενγκ Λιτζουάν να είναι ξανά η κορυφαία όπως και την περασμένη εβδομάδα στο Βίλαρς της Ελβετίας ενώ η νίκη στους άνδρες ήρθε αυτή τη φορά από τον Λονγκ Τζινμπάο.

Η Ντενγκ Λιτζουάν πήρε δεύτερη διαδοχική νίκη στη διοργάνωση σταματώντας το χρονόμετρο στα 6,55 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Ασίας. Η ίδια είχε πάρει το πρωτάθλημα Ασίας στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες στο Τσονκγκινγκ το 2018. Αντίπαλός της στον τελικό ήταν η Πολωνή Αλεξάντρα Καλούτσκα που είχε επίδοση 6,64 δευτερολέπτων που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ φτάνοντας τα πέντε μετάλλια σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου. Στην τρίτη θέση η Ρίτα Ντεσάκ από την Ινδονησία που επικράτησε της συμπατριώτισσάς της, Ρατζάχ Σαλσαμπίλαχ.

Στην τρίτη θέση του Βίλαρς την περασμένη εβδομάδα ο Λονγκ Τζινμπάο βρέθηκε ξανά στο βάθρο αλλά αυτή τη φορά ο Κινέζος ήταν ο νικητής. Πλησιάζοντας πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε ο Κιρομάλ Κατίμπιν στα προκριματικά είχε επίδοση 5,11 δευτερολέπτων και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με αντίπαλο τον Ισπανό Έρικ Νόβα Καρντόνα. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τον Καρντόνα σε παγκόσμιο κύπελλο έχοντας πάρει το αργυρό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας το 2021. Ο μικρός τελικός ήταν υπόθεση της Ινδονησίας με τον Άσπαρ Άσπαρ να νικά τον Βέντρικ Λεονάρντο.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική