fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο: Κυρίαρχη η Κίνα στην ταχύτητα (vid)

Παγκόσμιο κύπελλο: Κυρίαρχη η Κίνα στην ταχύτητα (vid)

To 1-2-3 στους άνδρες και το 1-2 στις γυναίκες στον αγώνα του Βίλαρς.

Σαρωτική η ομάδα της Κίνας στο αγώνισμα ταχύτητας του Βίλαρς στην Ελβετία για το παγκόσμιο κύπελλο αθλητικής αναρρίχησης με τους Λονγκ Τζιανγκούο, Γου Πενγκ και Λονγκ Τζινμπάο να καταλαμβάνουν τις τρεις θέσεις του βάθρου ενώ στις γυναίκες η Ντενγκ Λιτζουάν και Νιού Ντι έκαναν το 1-2 με το χάλκινο να καταλήγει στην Ινδονήσια Ρίτα Ντεσάκ.

 Κάνοντας ντεμπούτο στο παγκόσμιο κύπελλο ο Λονγκ Τζιανγκούο αναδείχθηκε νικητής με επίδοση 5,23 δευτερολέπτων επικρατώντας για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου του συμπατριώτη του, Γου Πενγκ. Στο μικρό τελικό ο Λονγκ Τζινμπάο σταμάτησε το χρονόμετρο στα 5,16 δευτερόλεπτα ενώ πτώση είχε ο αντίπαλός του, ο Ινδονήσιος Βέντρικ Λεονάρντο. Νωρίτερα στην ημέρα, ο Κιρομάλ Κατίμπιν βελτίωσε το παγκόσμιο ρερόρ με 5,04 ωστόσο κατετάγη πέμπτος.

 Στις γυναίκες, η Κινέζα Ντενγκ Λιτζουάν είχε επίδοση 6,87 δευτερολέπτων και επικράτησε άνετα στον τελικό της συμπατριώτισσάς της, Νιού Ντι, που είχε χρόνο άνω των οκτώ δευτερολέπτων. Αν και γλίστρησε στον τελικό η Νιού νωρίτερα στην ημέρα είχε βελτιώσει το ρεκόρ Ασίας με 6,91 δευτερόλεπτα. Στο μικρό τελικό η Ινδονήσια Ντεσάκ επικράτησε με 7,06 δευτερόλεπτα της Πολωνής Άννα Μπρόζεκ που είχε χρόνο 7,39.

YouTube video

.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική