fbpx

Κορυφαίοι του Κόσμου: Ο Αλμπέρτο Χινές Λόπεθ (Ισπανία)

Κορυφαίοι του Κόσμου: Ο Αλμπέρτο Χινές Λόπεθ (Ισπανία)

Ο Ισπανός ειδικεύεται στο λιντ και το μπόλντερινγκ και το 2019 πήρε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του λιντ και έκανε δικό του το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο ίδιο αγώνισμα.

Τον Αύγουστο του 2021, πήρε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία του αθλήματος.

Ο ίδιος άρχισε από πολύ μικρή ηλικία, από δέκα ετών το 2013, το 2016, όταν ανακοινώθηκε ότι η αγωνιστική αναρρίχηση θα είναι Ολυμπιακό άθλημα στο Τόκιο, μετοίκησε από την Κάθερες στη Βαρκελώνη για να προπονηθεί με στόχο να πάρει την πρόκριση για τη διοργάνωση.

Τον Αύγουστο του 2017 πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο λιντ και ένα μήνα μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο ίδιο αγώνισμα.

Το Μάιο του 2018 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης Νέων στο λιντ και τον Αύγουστο του 2019 πήρε το χάλκινο σε λιντ και συνδυαστικό στο Παγκόσμιο των Νέων ενώ ένα μήνα μετά πήρε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Νέων, στην ίδια κατηγορία.

Στις 6 Οκτωβρίου πήρε το αργυρό στο Ευρωπαϊκό του λιντ και αργότερα εκείνο το μήνα κατετάγη δεύτερος στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο αγώνισμα με μετάλλιο στους δύο από τους έξι αγώνες.

ΕΔΩ Οι κορυφαίοι αθλητές -τριες, της Αγωνιστικής Αναρρίχησης στον Κόσμο

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική