fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο: Ο έβδομος σταθμός στο Βίλαρς

Παγκόσμιο κύπελλο: Ο έβδομος σταθμός στο Βίλαρς

Για δεύτερη φορά στην σεζόν η δράση στην Ελβετία με λιντ και ταχύτητα στο πρόγραμμα.

Το παγκόσμιο κύπελλο αθλητικής αναρρίχησης συνεχίζεται στο Βίλαρς της Ελβετίας με τον δεύτερο γύρο της σεζόν στο λιντ και τον τέταρτο στην ταχύτητα. Συνολικά 324 αθλητές, 150 γυναίκες και 174 άνδρες, θα πάρουν μέρος εκπροσωπώντας 35 χώρες. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Γιάνα Γκάρνμπρετ για το λιντ με την Σλοβένα να έχει φτάσει τα 33 χρυσά μετάλλια με τη νίκη της την περασμένη εβδομάδα στο Ίνσμπρουκ. Σε περίπτωση που βρεθεί και πάλι στο βάθρο τότε θα έχει φτάσει συνολικά τα 50 στην καριέρα της. Μεγάλη της αντίπαλος αναμένεται η παγκόσμια πρωταθλήτρια του αγωνίσματος, η Σέο Τσεοχιούν από τη Νότια Κορέα.

 Έχοντας γράψει ιστορία ως ο πρώτος αθλητής που επικρατεί σε λιντ και μπόλντερινγκ στον ίδιο σταθμό του παγκοσμίου κυπέλλου, ο Αμερικανός Κόλιν Ντάφι θα διεκδικήσει νέο μετάλλιο στο λιντ. Αν και δεν μπόρεσε να βρεθεί στο βάθρο της πατρίδας του, στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, ο κάτοχος του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου και παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα, ο Γιάκομπ Σούμπερτ, μπορεί να βρεθεί ψηλά.

 Μετά από τρεις αγώνες και διακοπή ενός μήνα το αγώνισμα της ταχύτητας κάνει την επιστροφή του και το ερώτημα είναι αν θα δούμε την επίτευξη ενός παγκόσμιου ρεκόρ. Η Πολωνή Αλεξάντρα Μίροσλαβ και ο Ινδονήσιος Κιρομάλ Κατίμπιν έχουν πετύχει από δύο παγκόσμια ρεκόρ αυτή την σεζόν. Η Μίροσλαβ θα απουσιάσει από το Βίλαρς οπότε η προσοχή στρέφεται στις συμπατριώτισσές της, τις δίδυμες Αλεξάντρα και Νατάλια Καλούτσκα με την τελευταία να είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αγώνισμα ενώ η Αλεξάντρα ήταν στο βάθρο και στους προηγούμενους αγώνες ταχύτητας αυτή την σεζόν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική