fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο: Επιστροφή στο Σολτ Λέικ Σίτι

Παγκόσμιο κύπελλο: Επιστροφή στο Σολτ Λέικ Σίτι

Το Πάιονιρ Παρκ φιλοξενεί για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα τη δράση στη διοργάνωση.

Όπως το 2021 έτσι και το 2022 το Σολτ Λέικ Σίτι φιλοξενεί δύο διαδοχικές στάσεις στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου αθλητικής αναρρίχησης. Πεδίο δράσης το Πάιονιρ Παρκ με το κοινό να αναμένεται μεγάλο για δεύτερη εβδομάδα στην σειρά. Στο πρόγραμμα και πάλι τα αγωνίσματα μπόλντερινγκ και ταχύτητας. Το ερώτημα είναι αν οι νικητές της περασμένης εβδομάδας μπορούν να τα καταφέρουν ξανά, ο Γάλλος Μεϊντί Σαλκ και η Αμερικανίδα Νατάλια Γκρόσμαν στο μπόλντερινγκ και ο Ινδονήσιος Κιρομάλ Κατίμπιν με την Πολωνή Αλεξάντρα Μίροσλαβ στην ταχύτητα.

 Νικήτρια και στην Σεούλ η Γκρόσμαν προηγείται στη βαθμολογία της σεζόν με 2.805 βαθμούς ενώ πλησιέστερη αντίπαλός της είναι η Γαλλίδα Οριάν Μπερτόν με 1.870. Στους άνδρες δύο Ιάπωνες βρίσκονται στην κορυφή με τον Ογκάτα Γιοσιγιούκι να έχει 2.300 βαθμούς έναντι 2.260 του συμπατριώτη του, Τομόα Ναρασάκι.

 Στην ταχύτητα, οι Ινδονήσιοι Κατίμπιν και Λεονάρντο μοιράζονται την κορυφή και τον πρώτο να έχει βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ στην Σεούλ ενώ κυρίαρχη στις γυναίκες είναι η Μίροσλαβ που άρχισε πολύ δυναμικά την αγωνιστική περίοδο και να βρίσκεται πάνω από 500 βαθμούς μπροστά από την πλησιέστερη αντίπαλο της, την συμπατριώτισσά της Αλεξάντρα Καλούτσκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Αναρρίχηση Αγωνιστική