fbpx

Το «Παρίσι 2024» προσκαλεί τον κόσμο στους «πιο θεαματικούς» Παραολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία

Το «Παρίσι 2024» προσκαλεί τον κόσμο στους «πιο θεαματικούς» Παραολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν στο τέλος τους, αλλά το πάρτι στο Παρίσι συνεχίζεται. Δύο μέρες μετά την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, το Παρίσι προσκαλεί όλο τον κόσμο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Στις 28 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στο Place de la Concorde ενώ θα ακολουθήσουν 11 ημέρες αγώνων που θα συμμετέχουν περίπου 4.400 αθλητές.

Υπάρχουν πολλά να περιμένουμε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αθλητές από όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν σε 549 κατηγορίες μεταλλίων σε 22 Παραολυμπιακά αθλήματα. Η «Πόλη του Φωτός» θα προσφέρει ένα τέλειο σκηνικό για τους αθλητές.

Με την έναρξη να πραγματοποιείται περίπου τρεις εβδομάδες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα είναι μία ακόμα ευκαιρία για το κοινό να απολαύσει αθλητισμό παγκόσμιας κλάσης και να δώσει το ζεστό του χειροκρότημα στους αθλητές. Οι ίδιοι εμβληματικοί χώροι θα γεμίσουν ξανά. Το ζευγάρι των μασκότ που κατέκτησε τις καρδιές των φιλάθλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα επιστρέψει για τους Παραολυμπιακούς. Θα υπάρχουν επίσης χώροι εορτασμού όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζήσουν μαζί τους Αγώνες.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού που θα πραγματοποιηθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, θα γράψουν ιστορία ως οι πρώτοι καλοκαιρινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλία.

Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί σε Ξιφασκία με αναπηρικό αμαξίδιο (Grand Palais), Para taekwondo (Grand Palais), Para cycling (Saint-Quentin-En-Yvelines Velodrome), Para ιππασία (Château de Versailles), Para triathlon (Pont Alexandre III) και Shooting Para sport (Εθνικό Κέντρο Σκοποβολής Châteauroux), με το κοινό να δείχνει τρομερό ενδιαφέρον για τους αγώνες..

Αυτό ισχύει επίσης για τον τελικό ράγκμπι με αναπηρικό αμαξίδιο στο Champ de Mars Arena, τον τελικό μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο στο Bercy Arena και για τους ημιτελικούς και τον τελικό ποδοσφαίρου τυφλών στο στάδιο του Πύργου του Άιφελ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το κλείσιμο των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του «Παρίσι 2024», Tony Estanguet, κάλεσε τους λάτρεις του αθλητισμού από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη γιορτή του Para αθλητισμού.

Ο Tony Estanguet δήλωσε: «Μετά από ένα δεκαπενθήμερο απολύτως τρελών συναισθημάτων και στιγμών καθαρής ευτυχίας που θα μείνουν στην ιστορία των Αγώνων, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε σήμερα είναι να πούμε αντίο. Και είμαστε τυχεροί γιατί σε ένα δεκαπενθήμερο, οι Αγώνες θα επιστρέψουν, με 4.500 αθλητές, έτοιμους να αγωνιστούν με την ίδια τρελή ενέργεια και στους ίδιους μοναδικούς και υπέροχους αγωνιστικούς χώρους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το εναρκτήριο σκέλος και πρόκειται να ζήσουμε την συνέχεια. Ραντεβού στις 28 Αυγούστου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 για μια εμπειρία ζωής».

Τέλος ο Andrew Parsons, Πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε: «Μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, είμαι πιο πεπεισμένος από ποτέ ότι το «Παρίσι 2024» θα φιλοξενήσει τους πιο θεαματικούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία. Το πάρτι συνεχίζεται και ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμαστεί για το πιο εκπληκτικό και εντυπωσιακό αθλητικό γεγονός που έχει δει ποτέ. Δώδεκα ημέρες κορυφαίου αθλητικού επιπέδου που θα αλλάξει τη Γαλλία για πάντα, αλλάζοντας τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον. Είναι μια ευκαιρία που δεν χάνεται. Στους Παριζιάνους που επιστρέφουν στο σπίτι από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ζηλεύοντας ότι έχασαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μήνυμά μου είναι το εξής: ελάτε να παρακολουθήσετε τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, σας υπόσχομαι μια εμπειρία που θα σας αλλάξει τη ζωή, ένα γεγονός που πιθανότατα δεν θα ξαναδείτε στην πόλη στην υπόλοιπη ζωή σας».

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Παραολυμπιακοί Αγώνες