fbpx

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης: Στο Μάντσεστερ πάνω από 600 κολυμβητές από 70 χώρες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης: Στο Μάντσεστερ πάνω από 600 κολυμβητές από 70 χώρες

Το Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρά Κολύμβησης, από τις 31 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Aquatics Centre της πόλης.

Είναι η 11η διοργάνωση και είναι η τρίτη φορά που θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Βρετανία, μετά τη Γλασκώβη το 2015 και το Λονδίνο το 2019.

Περισσότεροι από 600 κολυμβητές ΑμεΑ -12 από την Ελλάδα – από περίπου 70 χώρες θα αγωνιστούν στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τον επόμενο χρόνο.

Το κολυμβητήριο

Το Manchester Aquatics Centre, γνωστό και ως MAC, είναι δημόσια εγκατάσταση για αθλήματα υγρού στίβου, νότια του κέντρου της πόλης του Μάντσεστερ. Η πισίνα αποτελεί έδρα και προπονητικό κέντρο αρκετών από τους κορυφαίους κολυμβητές ΑμεΑ, της χώρας.

Το Aquatics Centre κατασκευάστηκε ειδικά για τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του 2002. Η εγκατάσταση παίρνει το κατά προσέγγιση σχήμα ενός ασύμμετρου τραπεζοειδούς πρίσματος με την εξωτερική οροφή να μοιάζει με κύμα. Το 2021 στο Κέντρο έγινε μια μεγάλη ανακαίνιση και ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει πλήρως, για το κοινό το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η διοργανώτρια πόλη

Βρίσκεται στην περιοχή της Βορειοδυτικής Αγγλίας, το Μάντσεστερ έχει πληθυσμό 552.000, σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Γνωστό σε όλο τον κόσμο ως η γενέτειρα της βιομηχανικής επανάστασης, το Μάντσεστερ έχει γράψει τη δική του ιστορία στην επιστήμη, την πολιτική, τη μουσική, τις τέχνες και τον αθλητισμό. Σήμερα η πόλη συνδυάζει αυτή την κληρονομιά και προσφέρει πολιτισμό και διασκέδαση σε ίσα μέτρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ