fbpx

Παγκόσμιο: Δύο χρυσά μετάλλια για την Αυστρία στην ελεύθερη κατάβαση ανδρών

Παγκόσμιο: Δύο χρυσά μετάλλια για την Αυστρία στην ελεύθερη κατάβαση ανδρών

Η Αυστρία ήταν η κυρίαρχη δύναμη στην ελεύθερη κατάβαση ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλπικού σκι ΑμΕΑ που διεξάγεται στο Έσποτ της Ισπανίας παίρνοντας τα 2 από τα 3 χρυσά μετάλλια.

 Ο Γιοχάνες Άιγκνερ πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των αθλητών με προβλήματα όρασης ενώ ο συμπατριώτης του, ο Μάρκους Σάλτσερ, επικράτησε στην κατηγορία των όρθιων με διαφορά μόλις 8 εκατοστών του δευτερολέπτου του Ελβετού Ρόμπιν Κους.

 Στην κατηγορία των καθιστών ο Γιέσπερ Πέντερσεν από τη Νορβηγία ήταν εκείνος που αναδείχθηκε νικητής με διαφορά σχεδόν ενός δευτερολέπτου από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον Τάικι Μόριι από την Ιαπωνία.

Στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση ο Άιγκνερ δεν μπόρεσε να πάρει νέο χρυσό μετάλλιο καθώς νικητής αναδείχθηκε ο Ιταλός Τζιάκομο Μπερτανιόλι που ήταν ταχύτερος με διαφορά που ξεπέρασε το ένα δευτερόλεπτο. Στην κατηγορία όρθιων ο Γάλλος Αρτούρ Μπασέ επικράτησε με διαφορά 48 εκατοστών του δευτερολέπτου του Ελβετού Τεό Γκμόιρ ενώ στους καθιστούς ο Πέντερσεν πήρε τη νίκη παίρνοντας δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε ισάριθμες παρουσίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ