fbpx

Ντούνης: «Η χώρα μας είναι δυνατή στο άθλημα – Ένα χρυσό θα ήταν ό,τι έπρεπε στην Πίζα»

Ντούνης: «Η χώρα μας είναι δυνατή στο άθλημα – Ένα χρυσό θα ήταν ό,τι έπρεπε στην Πίζα»

Ο Βασίλης Ντούνης μετά την 6η θέση στη Σπάθη Α’ κατηγορίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο, που φιλοξενήθηκε στην Ουάσιγκτον, περιμένει την επόμενη πρόκληση.

Ο Έλληνας ξιφομάχος μίλησε στη σελίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, λέγοντας τα εξής: «Για μένα πήγαν καλά οι αγώνες στην Ουάσιγκτον. Πήρα την 6η θέση στη Σπάθη, που είναι το καλό μου όπλο. Ήθελα να μπω στα μετάλλια, για να πάρω περισσότερους πόντους για την πρόκριση. Εντέλει το έχασα στις λεπτομέρειες 15-13, πήγε το τελευταίο παιχνίδι. Πλέον κοιτάμε τον επόμενο αγώνα, ο οποίος είναι τον Μάρτιο στη Πίζα, να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Όσο για το πόσο δυνατή θεωρείται η χώρα μας στο αγώνισμα, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε: «Η χώρα μας είναι δυνατή. Έχουμε δώσει και μάχες με πολύ μεγάλες διακρίσεις που ήρθαν και από άλλους αθλητές της ξιφασκίας με αμαξίδιο. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε και με χώρες, που η ξιφασκία θεωρείται εθνικό σπορ, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, ή μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα. Με πολυάριθμες αποστολές, με πλήρη εξοπλισμό και πολύ καλές αγωνιστικές προϋποθέσεις. Με λίγα λόγια χώρες που πρωταγωνιστούν στο άθλημα».

Επόμενος αγώνας η Πίζα και επόμενος στόχος: «Να έχω μια πολύ εικόνα. Το πρώτο πράγμα για έναν αθλητή είναι να βλέπει ότι σε κάθε αγώνα βελτιώνεται και η απόδοσή του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Σίγουρα θα ήθελα να μπω στα μετάλλια, για να μπορέσω να μαζέψω περισσότερους πόντους ενόψει Παρισιού. Ένα χρυσό θα ήταν ό, τι έπρεπε».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ