fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Σνόουμπορντ: Η δράση στο Παραντάιζ του Καναδά

Παγκόσμιο Κύπελλο Σνόουμπορντ: Η δράση στο Παραντάιζ του Καναδά

Το παγκόσμιο κύπελλο σνόουμπορντ ΑμΕΑ είδε τη δράση να διεξάγεται στο Παραντάιζ του Καναδά με τις ντόπιες Λίζα ΝτεΓιόνγκ και Σαντρίν Χάμελ να ξεχωρίζουν, με την πρώτη να παίρνει ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο και τη 2η να κάνει δικά της 2 χάλκινα μετάλλια.

 Τα αγωνίσματα του σνόουμπορντ τυπικά περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες. Σε αυτήν με αναπηρία στα άνω άκρα (UL) και δύο στα κάτω άκρα (LL1 και LL2), ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Οι συμμετοχές στους άνδρες ήταν αρκετές για να διεξαχθούν και οι τρεις κατηγορίες ενώ στις γυναίκες υπήρξε συγχώνευση των κατηγοριών LL1 και LL2.

 Με τη θερμοκρασία στον αέρα να είναι στους -24 βαθμούς Κελσίου, η Πολωνή Μόνικα Αλεξάντρα Κότζιαν και η Αμερικανίδα Ντάριαν Χέινς πήραν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην κατηγορία UL. Η Αμερικανίδα Μπρένα Χάκαμπι Κλεγκ ήταν η νικήτρια στην LL, μπροστά από τις ντόπιες ΝτεΓιόνγκ και Χάμελ.

 Στην κατηγορία UL των ανδρών, ο Γάλλος Μαξίμ Μοντατζιονί πήρε την πρώτη θέση και ακολούθησαν ο Αμερικανός Μάικ Μάινορ και ο Ιταλός Ρικάρντο Καρντάνι. Στην LL1 πρώτος ήρθε ο Μάικ Σουλτς και ακολούθησαν ο Αμερικανός Νόα Έλιοτ και ο Κροάτης Μπρούνο Μπόσνιακ. Στην LL2, ο Εμάνουελ Περατόνερ από την Ιταλία πήρε τη νίκη με τον Αυστραλό Μπεν Τούντχοπ και τον Αμερικανό Έβαν Στρονγκ να ακολουθούν από τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

 Τη 2η ημέρα δράσης στο αγώνισμα του σλάλομ η θερμοκρασία ήταν στους -16 βαθμούς Κελσίου με τα αποτελέσματα στην κατηγορία UL των γυναικών να είναι τα ίδια με 24 ώρες πριν και την Κότζιαν να νικά την Χέινς. Στην κατηγορία LL η ΝτεΓιόνγκ κατάφερε να νικήσει την Κλεγκ και να πάρει το χρυσό μετάλλιο για τον Καναδά, με την Κλεγκ να παίρνει το αργυρό, 2 δευτερόλεπτα μπροστά από την Χάμελ.

 Στους άνδρες, ο Μάικ Μάινορ πήρε τη νίκη στην κατηγορία UL και ακολούθησε ο Βρετανός Τζέιμς Μπαρνς-Μίλερ και ο Μαξίμ Μοντατζιονί. Ο Μάικ Σουλτς πήρε δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην LL1 με τον Ιάπωνα Γιούντα Κοσούντα στη 2η θέση και τον Μπρούνο Μπόσνιακ στην 3η θέση. Στην κατηγορία LL2 το βάθρο ήταν το ίδιο με της προηγούμενης ημέρας με τους Περατόνερ, Τούντχοπ και Στρονγκ στην 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ