fbpx

Παγκόσμιο: Ιδανική πρεμιέρα για Πολυχρονίδη και Ντέντα (pics)

Παγκόσμιο: Ιδανική πρεμιέρα για Πολυχρονίδη και Ντέντα (pics)

Με το δεξί άνοιξε η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπότσια για την Ελληνική ομάδα, το οποίο διεξάγεται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, της Βραζιλίας. Δύο νίκες στην πρεμιέρα των αγώνων, χωρίς μάλιστα να έχουν αγωνιστεί όλοι οι Έλληνες αθλητές.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στην κατηγορία BC3 των ανδρών, με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, νίκησε στον πρώτο του αγώνα τον Κολομβιανό Ζέσους Ρομέρο με 6-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου του, που είναι να διατηρήσει τον τίτλο του.

Εάν καταφέρει μάλιστα και ανεβεί στην πρώτη θέση του βάθρου, θα γίνει ο πρώτος αθλητής στον κόσμο που θα έχει πετύχει κάτι ανάλογο, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι σήμερα έχει στην τροπαιοθήκη του 6 παραολυμπιακά μετάλλια (χρυσό στο Λονδίνο, ασημένιο και χάλκινο στο Τόκιο, ασημένιο και χάλκινο στο Ρίο και ασημένιο στο Πεκίνο).

Συνολικά έχει κερδίσει 39 μετάλλια (18-12-9) σε διεθνείς αγώνες και έχει αναδειχθεί 19 φορές πρωταθλητής Ελλάδος.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Άννα Ντέντα, με ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα, στον πρώτο της αγώνα κόντρα στην Ισπανίδα Βερόνικα Πάμιες επικράτησε άνετα με 4-1.

Στην BC2 γυναικών η Διονυσία Τσακίρη ηττήθηκε από τη Βρετανή Κλερ Τάγκαρτ με 12-0. Στην αντίστοιχη των ανδρών και ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, ηττήθηκε με 5-1 από τον Σλοβάκο Ράτσισλαβ Κούριλακ.

Στην BC1 των ανδρών, ο εορταζόμενος (χθες) Νίκος Μπουλούκος ηττήθηκε από τον Ταϊλανδό Ουιτσάνου Χουαντπραντιτ με 8-0.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ