fbpx

Παγκόσμιο: Αναχώρησε η Εθνική ομάδα για το Ρίο Ντε Τζανέιρο – Η ανάρτηση του Πολυχρονίδη (pic)

Παγκόσμιο: Αναχώρησε η Εθνική ομάδα για το Ρίο Ντε Τζανέιρο – Η ανάρτηση του Πολυχρονίδη (pic)

Στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο θα βρεθεί η Εθνική ομάδα καθώς θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπότσια 2022, που διεξάγεται το διάστημα 5-14 Δεκεμβρίου.

Οι Έλληνες αθλητές θέλουν να συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησαν στο Ποζνάν (δύο ασημένια μετάλλια με Γρηγόρη Πολυχρονίδη και Χρυσή Μόρφη Μέτζου) και να κρατήσουν τη 2η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη του Ατομικού (Πολυχρονίδης) και των Ζευγαριών.

Στην κατηγορία BC3 ο αθλητής και οι αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας είναι οι: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Κατερίνα Πατρώνη, Άννα Ντέντα, Χριστίνα Ντέντα. Μαζί τους ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανδρέας Κεραμιδάς

Στην κατηγορία BC1/2  και BC4 οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι οι: Διονυσία Τσακίρη, Χρυσή Μόρφη-Μέτζου, Νίκος Μπουλούκος, Άρτι Τσουκάλι, Παναγιώτης Σουλάνης, Αλέξανδρος Παπαδάκης. Μαζί τους ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Τζίμας

Ο Πολυχρονίδης μαζί με την συνοδό του και σύζυγό του Κατερίνα Πολυχρονίδη, έχει δύσκολο έργο όμως θα κάνει τα πάντα ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή που είχε κατακτήσει πριν 4 χρόνια το 2018 στο Λίβερπουλ. Αρχηγός αποστολής είναι ο Πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Γιώργος Καπελλάκης.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η 2η σπουδαιότερη διοργάνωση μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και διεξάγεται και αυτή κάθε 4 χρόνια.

Η μεγάλη μου πρόκληση είναι να διατηρήσω τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή που κέρδισα στο Λίβερπουλ το 2018. Για να τα καταφέρω, πρέπει να σπάσω 2 παραδόσεις:
1. Κανείς δεν έχει κερδίσει 2 συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
2. Έχω αγωνιστεί δύο φορές στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006 και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2016. Και τις δύο φορές αγωνίστηκα στον Τελικό, και τις δύο φορές κέρδισα το Ασημένιο μετάλλιο.

Θα προσπαθήσουμε με την Κατερίνα κόντρα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου, να πετύχουμε την πρόκληση, όπως και με την κατάκτηση 2 συνεχόμενων Πανευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (2019, 2021)».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ