fbpx

Στην Αιθιοπία για τα τυφλά παιδιά ο πρόεδρος της IBSA

Στην Αιθιοπία για τα τυφλά παιδιά ο πρόεδρος της IBSA

O πρόεδρος της διεθνούς αθλητικής ομοσπονδίας τυφλών, Σάντο Ντι Τζιρολάμο, επισκέφθηκε την Αιθιοπία παρουσιάζοντας ένα νέο πρόγραμμα που έχει στόχο να δώσει στα τυφλά παιδιά όπως και σε εκείνα με προβλήματα όρασης την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό.

 Το πρόγραμμα για την Αιθιοπία επικεντρώνεται στα νότια της χώρας και την πόλη Σόντο μετά την επίσκεψη του Ντι Τζιρολάμο, εκεί όπου περίπου 200 παιδιά θα βρεθούν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις που θα διοργανώσουν καμπ για αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το τόρμπολ, το γκόλμπολ, το διάστημα 7 με 16 Ιανουαρίου του 2023.

 Η πρώτη φάση του σχεδίου θα αποτελείται από την εισαγωγή στις προπονήσεις και την προώθηση των παραπάνω αθλημάτων για παίκτες, προπονητές και διαιτητές. Η IBSA αναφέρει επίσης ότι βασικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να εξασφαλίσει την στήριξη για τους νέους που είναι τυφλοί ή έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης στη χώρα μέσω δραστηριοτήτων που ακόμα δεν έχουν παρουσία στην Αιθιοπία.

 «Αυτή την στιγμή τα παιδιά στην Αιθιοπία δεν μετέχουν σε κάποια σωματική δραστηριότητα και δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη συγκεκριμένων αθλημάτων και αγωνισμάτων για τους τυφλούς και όλους όσοι έχουν σημαντικά προβλήματα όρασης», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας. «Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε τυφλούς και ανθρώπους με πολύ περιορισμένη όραση σε όλο τον κόσμο, ειδικά στις παιδικές ηλικίες».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ