fbpx

Γιώργος Μαυρωτάς: «Οι αθλητές με αναπηρίες άλλαξαν την αντίληψη του κόσμου για την αναπηρία» (pics)

Γιώργος Μαυρωτάς: «Οι αθλητές με αναπηρίες άλλαξαν την αντίληψη του κόσμου για την αναπηρία» (pics)

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» και η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) με θέμα «Ιατρική αποκατάσταση και αθλητισμός ατόμων με αναπηρία μέσα από το μπάσκετ με αμαξίδιο».

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο γγΑ κ. Γιώργος Μαυρωτάς για την εξαιρετική πρωτοβουλία του Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» και της ΟΣΕΚΑ, με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος και ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ κ. Χάρης Περδίκης, αλλά και για την συνδιοργάνωση της επιστημονικής ημερίδας, καθώς όπως ανέφερε αναδεικνύει τα οφέλη του αθλητισμού για τα άτομα με αναπηρίες, όχι μόνο για τους σκοπούς της αποκατάστασης τραυματισμών, αλλά ως εργαλείο ενσωμάτωσης και κοινωνικοποίησης.

Οι αθλητές με αναπηρίες με τις εξαιρετικές επιδόσεις τους και κυρίως με την στάση ζωής τους, έχουν γίνει οι καλύτεροι πρεσβευτές του αναπηρικού κινήματος, έχουν ουσιαστικά αλλάξει την αντίληψη της κοινωνίας για την αναπηρία και δίνουν ένα φωτεινό, αισιόδοξο παράδειγμα σε όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν περιορισμούς στην ζωή τους και καλούνται να ξεπερνούν καθημερινά εμπόδια, τόνισε ο κ. Μαυρωτάς.

Κλείνοντας, επανέλαβε την ιδιαίτερα συγκινητική φράση της Διευθύντριας της Κλινικής κυρίας Αικατερίνης Κοτρώνη πως «δεν εστιάζουμε σε ό,τι μας λείπει, αλλά σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε». Τέτοιου είδους συμπράξεις φορέων όπως αυτή του ιατρικού και αθλητικού κόσμου, δίνουν το έναυσμα για περαιτέρω συνέργειες που μόνο οφέλη θα έχουν για τα άτομα με αναπηρίες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Υφυπουργός Υγείας κυρία Ζωή Ράπτη.

https://basket-amea.apexsports.gr/2022/11/18/mnimonio-synergasias-me-to-kat-pics/
https://basket-amea.apexsports.gr/2022/11/18/panagiotis-fasoulas-einai-ena-yperocho-dynamiko-athlima-sevomai-tin-prospatheia-sas/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ