fbpx

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ μίλησε στη Διπλωματική Ακαδημία των σπουδαστών του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ μίλησε στη Διπλωματική Ακαδημία των σπουδαστών του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο κ. Γιώργος Καπελλάκης παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (14/11), ομιλία στους σπουδαστές, έπειτα από πρόταση της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕ ενημέρωσε τους σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας για θέματα που αφορούν στον τομέα του Παραολυμπιακού αθλητισμού, για την καθοριστικής σημασίας προώθηση και ενίσχυση του Παραολυμπιακού κινήματος, για τις δράσεις της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής σε Ελλαδα και εξωτερικό, όπως επίσης και για την συνδρομή και συνεννόηση που χρειάζεται αναφορικά με την αντιμετώπιση τυχόν προβλήματων που ανακύπτουν από αποστολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της αθλητικής διπλωματίας στην Ελλάδα, ως γενέτειρα του αθλητισμού που βασίζεται σε αξίες και άμβλυνση πολιτιστικών διαφορών και ανισοτήτων, καθώς και τη συμβολή τους ως αυριανά στελέχη διπλωματικών αποστολών, η οποία θα είναι υψίστης σημασίας.

Ο κ. Καπελλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η αθλητική διπλωματία είναι ένα πανίσχυρο όπλο, καθώς συνιστά τη χρήση του αθλητισμού ως μέσου εξωραϊσμού της εικόνας ενός κράτους και συμβάλει στην άμβλυνση των πολιτιστικών διαφορών και στην ανάπτυξη εγγύτερων σχέσεων των λαών».

Στο τέλος της ομολίας του, ο Πρόεδρος της ΕΠΕ πρόσεφερε ένα αναμνηστικό δώρο με το σήμα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στην Αναπληρώτρια διευθύντρια σπουδών της Διπλωματικής Ακαδημίας και Σύμβουλο Πρεσβείας Α’ κα Ευαγγελία-Έβελυν Καλαϊτζή.

Στην ομιλία παρευρέθηκε η κ. Ανθούλα Μπαλάνου, αναπληρώτρια διευθύντρια της Ε3 Διεύθυνσης Μορφωτικών Πολιτιστικών και Αθλητικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ