fbpx

Παγκόσμιο: Πρώτη στον πίνακα μεταλλίων η Τουρκία (vid)

Παγκόσμιο: Πρώτη στον πίνακα μεταλλίων η Τουρκία (vid)

Η Τουρκία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος τζούντο τυφλών που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με δύο χρυσά και δύο χάλκινα.

 Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο πρόγραμμα πήγε στην Ουκρανία με τη Νατάλιγια Νικολάιτσουκ καθώς η κάτοχος δύο χάλκινων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο ντε Ζανέιρο το 2016, νίκησε την Ετσέμ Τσαϊντάρ από την Τουρκία στην κατηγορία -57 κιλών J2.

 Η Τουρκία πήρε το δεύτερο αργυρό μετάλλιό της με τον Αμπντουραχίμ Οζάλπ που ηττήθηκε από τον Ιρανό Αμπάντι Σαβέντ στην κατηγορία -60 κιλών J1. Η Ντοντού Γιεσιλγιούρτ πήρε το πρώτο χρυσό για την Τουρκία νικώντας στον τελικό των -57 κιλών J1 την Πρισίλα Γκανιέ από τον Καναδά. Ο κάτοχος του Παραολυμπιακού τίτλου το 2012, ο Ουκρανός Ντάβιντ Χοράβα, διπλασίασε τα χρυσά της Ουκρανίας νικώντας τον Τιάγκο Μάρκες από τη Βραζιλία στην κατηγορία -60 κιλών J2.

 Η Ίνα Στις είχε την ευκαιρία να πάρει τρίτο χρυσό μετάλλιο για την Ουκρανία αλλά η Ζεϊνέπ Τσελίκ από την Τουρκία τη νίκησε στον τελικό των -57 κιλών J2 προσθέτοντας το χρυσό μετάλλιο στο χάλκινο που είχε πάρει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 Δύο χρυσά μετάλλια πήρε και το Καζακστάν με την Αχμαράλ Ναουατμπέκ να νικά τη Γαλλίδα Σαντρίν Μαρτινέ στον τελικό των -48 κιλών J2 ενώ στην κατηγορία -73 κιλών J1 ο Γιεργκάλι Σαμέϊ νίκησε τον Γερμανό Λέναρντ Ζας.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ