fbpx

Παγκόσμιο: Με Σμιθ και Τάγκαρτ η Μεγάλη Βρετανία

Παγκόσμιο: Με Σμιθ και Τάγκαρτ η Μεγάλη Βρετανία

Κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Ντέιβιντ Σμιθ, θα ηγηθεί μαζί με την Κλερ Τάγκαρτ της βρετανικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας.

 Ο Σμιθ, που είναι επίσης και ο παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ο σπουδαιότερος παίκτης στη χώρα του έχοντας πάρει τον τίτλο στο ομαδικό του Ρίο ντε Ζανέιρο του 2016 αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, μαζί με το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

 Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της χώρας του το 2012 στο Λονδίνο, ο Σμιθ είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο στο ατομικό και το χάλκινο στο ομαδικό. Ο ίδιος θα πάρει μέρος για άλλη μία φορά στην ατομική κατηγορία BC-1, αναζητώντας τη διατήρηση του τίτλου που πήρε πριν 4 χρόνια στο Λίβερπουλ.

 Η Τάγκαρτ παραμένει δεύτερη στη βαθμολογία BC-2 των γυναικών και θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε μία σεζόν που έκανε δικά της δύο χρυσά μετάλλια σε αγώνες παγκοσμίου κυπέλλου. Η ίδια έχει πάρει τον τίτλο στο ατομικό και το ομαδικό, μαζί με τον Σμιθ και το νέο μέλος της ομάδας, τον Γουίλ Χίπγουελ, στο Ποβόα ντε Βαρζίμ της Πορτογαλίας. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί την πρώτη φορά στην ιστορία που το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών θα διεξαχθεί σε διαφορετική ατομική κατηγορία με εκείνη των ανδρών.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το διάστημα 3 με 14 Δεκεμβρίου και θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα δώσει βαθμούς στη μάχη για την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ