fbpx

Ο Πύρρος Δήμας θα δώσει το παρών στο σημαντικό εγχείρημα του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη στη Ρόδο

Ο Πύρρος Δήμας θα δώσει το παρών στο σημαντικό εγχείρημα του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη στη Ρόδο

Ο Πύρρος Δήμας θα σταθεί διπλά στον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, στο “τάμα” που θα κάνει για να κολυμπήσει από τη Ρόδο στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη (6, 7 ή 8 Νοεμβρίου).

Ο Ολυμπιονίκης, που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία με τέσσερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα βρίσκεται στη Ρόδο για να στηρίξει την προσπάθεια του Χαράλαμπου. Μάλιστα, θα είναι “παρών” τόσο στην εκκίνηση του, όσο και στο τέλος της κολυμβητικής διαδρομής, στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, πέρα από την εκπλήρωση του τάματός του στον Πανορμίτη, θέλει να δείξει ότι οι αθλητές με αναπηρία δεν διαπρέπουν μόνο σε πισίνες και στάδια, όπως λέει, αλλά μπορούν να τα καταφέρουν παντού αρκεί να έχουν τη δύναμη, το θάρρος και την αποφασιστικότητα.

Φιλανθρωπικού χαρακτήρα το “τάμα” του Παραολυμπιονίκη

Το εγχείρημα του Ταϊγανίδη θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν σκύλοι-οδηγοί για ολικά τυφλούς, ενήλικες και παιδιά, προκειμένου να παρακινηθούν, να βγουν από το σπίτι τους, να κάνουν δραστηριότητες και να διεκδικήσουν την συμπερίληψή τους στην κοινωνία.

Σε Live μετάδοση η προσπάθεια του Ταϊγανίδη

Να σημειωθεί, ότι η προσπάθεια του Έλληνα παραολυμπιονίκη θα μεταδίδεται λεπτό προς λεπτό στο διαδίκτυο και όπως ανέφερε ο προπονητής του Γιώργος Αδάμ, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο, όχι μόνο για να παρακολουθήσει το εγχείρημα, αλλά ακόμα και για να κολυμπήσει μαζί του μέρος της διαδρομής για στήριξη και εμψύχωση.

Ο κάτοχος των 10 παραολυμπιακών μεταλλίων, 14 παγκοσμίων τίτλων και 24 παγκοσμίων ρεκόρ βρέθηκε στη Ρόδο με τον προπονητή του Γιώργο Αδάμ και στο πλαίσιο των εντατικών του προπονήσεων κολύμπησε ήδη την διαδρομή και χρειάστηκε 5 ώρες και 30 λεπτά μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, τον Πανορμίτη Σύμης.

Το σημείο εκκίνησης και η ομάδα που θα είναι δίπλα στον Έλληνα παραολυμπιονίκη

Το σημείο εκκίνησης αποφασίστηκε να είναι η περιοχή Κάτω Πέτρες όπου βρίσκεται και το εκκλησάκι του Πανορμίτη. Όπως ανέφερε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, πέρα από συμβολικό, το σημείο εκκίνησης είναι και βαθιά ουσιαστικό, καθώς ο Πανορμίτης είναι εκείνος που θα του δώσει δύναμη για να ολοκληρώσει το εγχείρημά του.

Η ομάδα που θα τον συνοδεύει στο φουσκωτό σκάφος που θα τον ακολουθεί σε όλη τη διαδρομή, πέρα από τον προπονητή του, είναι ο Τ. Πολυζέλ τον οποίον ο ίδιος χαρακτηρίζει ως την καρδιά της ομάδας και ο Νότης Ροδίτης ο οποίος είναι ο οδηγός του σκάφους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ