fbpx

Αποσύρθηκε ο Κιμ Ντέιμπελ

Αποσύρθηκε ο Κιμ Ντέιμπελ

Με παρουσία σε δύο διοργανώσεις Παραολυμπιακών Αγώνων, ο Κιμ Ντέιμπελ, αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση για να ακολουθήσει καριέρα γιατρού στο εθνικό βρετανικό σύστημα υγείας.

 Ο 30χρονος έχασε την ευκαιρία να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 καθώς πάλευε με την πανδημία του κορονοϊού σε βρετανικό νοσοκομείο, ωστόσο ήταν παρών στη διοργάνωση του Λονδίνου το 2012 και σε εκείνη του Ρίο ντε Ζανέιρο το 2016, χωρίς όμως να βρεθεί στο βάθρο.

«Ήταν μία πραγματικά δύσκολη απόφαση και μου πήρε πολύ καιρό να την σκεφτώ», είπε. «Υπήρξαν πολλές καλές και δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια και πολλά σημεία που σκέφτηκα να τα παρατήσω αλλά στο τέλος ήθελα να περάσει λίγος χρόνος ώστε να πάρω μία ώριμη απόφαση. Είναι λυπηρό που αφήνω την ομάδα αλλά πέρασα τα τελευταία δέκα χρόνια ταξιδεύοντας και παίζοντας το άθλημα που αγαπώ με τους ανθρώπους που νοιάζομαι οπότε δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο και αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσω. Θέλω να αφιερωθώ στην ιατρική και είναι μία σκληρή καριέρα που απαιτεί πολύ χρόνο και αφοσίωση αλλά αισθάνομαι έτοιμος τώρα για αυτή τη νέα πρόκληση».

 Ο Ντέιμπελ μπήκε στο άθλημα το 2007 και κέρδισε 50 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις περιλαμβανομένων επτά τίτλων στο μονό, δύο στο ομαδικό του ευρωπαϊκού και ένα αργυρό στους Αγώνες Κοινοπολιτείας το 2018 στο Γκολντ Κόουστ στη διάρκεια της 15ετους καριέρας του, έχοντας φτάσει μέχρι το νούμερο πέντε της παγκόσμιας κατάταξης το Μάρτιο του 2019.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ