fbpx

IPC: Στη FIS τρία Παραολυμπιακά αθλήματα

IPC: Στη FIS τρία Παραολυμπιακά αθλήματα

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή μεταφέρει το αλπικό σκι ΑμΕΑ, το σκι αντοχής ΑμΕΑ και το σνόουμπορντ ΑμΕΑ στη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομιών, τη FIS.

Κατά τη διάρκεια του 53ου συνεδρίου της FIS που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας, το 94% των μελών τάχθηκε υπέρ της απόφασης της διεθνούς παραολυμπιακής επιτροπής να παραδώσει τη διακυβέρνηση τριών αθλημάτων της, του αλπικού σκι ΑμΕΑ, του σκι αντοχής ΑμΕΑ και του σνόουμπορντ ΑμΕΑ. Οι δύο οργανισμοί ήταν σε επικοινωνία για το θέμα από το Μάρτιο και μετά την συμφωνία, ο πρόεδρος της FIS, Γιόχαν Ελιάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του.

 «Οι χιονοδρομίες ΑμΕΑ αποτελούν μία απόδειξη όλων των αξιών που διέπουν τα αθλήματά μας και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής μας. H FIS είναι ένας σύγχρονος οργανισμός και είναι μεγάλη χαρά που καταλήξαμε σε αυτή την συμφωνία με τη διεθνή παραολυμπιακή επιτροπή και μπορούμε να εντάξουμε αυτά τα αθλήματα και τους αθλητές τους στην οικογένεια μας. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζεται η εξέλιξη του αθλήματος και στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα».

 Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της διεθνούς παραολυμπιακής επιτροπής, Άντριου Πάρσονς: «Το ποσοστό αποδοχής από τη FIS τονίζει την εξαιρετικά μεγάλη διάθεση που έχει να εξελίξει και να ενισχύσει αυτά τα τρία αθλήματα. Τρία αθλήματα που φεύγουν από τους κόλπους της διεθνούς παραολυμπιακής επιτροπής δυνατότερα από τότε που μπήκαν και τώρα είναι έτοιμα για το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής τους υπό την καθοδήγηση της FIS».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ